Recipe is taken from Hana
Bahan-bahan
200gm butter
100gm gula aising
1/4 sudu teh esen vanilla
bahan B
1 biji telur
bahan C
420gm tepung - hana kurangkan 20g
1 sudu besar susu tepung
Cara-cara
putar A hingga lembut. tambahkan B n putar lagi hingga gebu.
masukkan C n gaul sebati. tekan dalam acuan tart , cucuk2 permukaan ngan garfu n bakar pada 190'c selama 15min.
200gm butter
100gm gula aising
1/4 sudu teh esen vanilla
bahan B
1 biji telur
bahan C
420gm tepung - hana kurangkan 20g
1 sudu besar susu tepung
Cara-cara
putar A hingga lembut. tambahkan B n putar lagi hingga gebu.
masukkan C n gaul sebati. tekan dalam acuan tart , cucuk2 permukaan ngan garfu n bakar pada 190'c selama 15min.
Filling
bahan A
250gm cream cheese
50gm gula
25gm butter
bahan B
1 biji telur
bahan C
25gm whipping cream
bahan D
20gm tepung
*hana tmbh lemon jus...saya tak letak pun
blueberry filling
Cara-cara
Pukul A hingga licin n gebu. masukkan B n pukul sebati. tambah C n pukul sebati. masukkan D n campur rata. tuang dalam kulit pastry tadi, letak sedikit blueberry filling n bentuk corak sedikit.Bakar pada suhu 200 c selama 10-12 minit.
bahan A
250gm cream cheese
50gm gula
25gm butter
bahan B
1 biji telur
bahan C
25gm whipping cream
bahan D
20gm tepung
*hana tmbh lemon jus...saya tak letak pun
blueberry filling
Cara-cara
Pukul A hingga licin n gebu. masukkan B n pukul sebati. tambah C n pukul sebati. masukkan D n campur rata. tuang dalam kulit pastry tadi, letak sedikit blueberry filling n bentuk corak sedikit.Bakar pada suhu 200 c selama 10-12 minit.
No comments:
Post a Comment