NUFFNANG

Tuesday, August 31, 2010

Tuna Puff

Bahan-bahan

Pastry frozen...saya guna jenama Kawanku
Tuna dalam tin...ikut citarasa masing-masing nak guna yang mana satu...saya guna yang ada mayonnaise
Kuning telur di pukul sedikit
Dulang untuk membakar pastry
Berus untuk menyapu kuning telur
Sedikit mentega

Cara-cara

Keluarkan pastry segera daripada petis ais dan biarkan selama 10-30 minit sehingga lembut
Grease kan sedikit mentega pada dulang pembakar
Ambil sekeping pastry segera potong kepada dua bahagian berbentuk segitiga
Letakkan sedikit inti dan lipat untuk membentuk segitiga
Tutup tepi pastry dengan menekan garfu di sekeliling pastry kecuali bahagian yang dilipat
Sapukan kuning telur ke atas pastry
Letakkan ke dalam dulang pembakar
Bakar pastry dengan suhu 180C selama 10-15 minit
Keluarkan dan hidangkan segera.

No comments:

Post a Comment