BAHAN – BAHAN
3 biji kentang
½ tsp mentega
½ tsp bawang putih
½ cwn whippin cream
½ cwn susu segar
1 tangkai herba rosemary ( segar )
1 tbsp parmesan cheese
50 gm mozzarella cheese
CARA MEMBUAT
- Buang kulit kentang dan potong kentang nipis – nipis.
- Rendam kentang yang telah dipotong di dalam air.
- Panaskan pan, masukkan butter dan sauté bawang putih.
- Masukkan rosemary segar yang telah dicincang,kacau sehingga naik bau.
- Masukkan susu segar kacau sebati dan masukkan whipping cream.
- Kacau sehingga pekat.
- Masuukan parmesan cheese, kacau lagi sehingga pekat dan perasakan.
- Gris bekas aluminium dengan sedikit mentega, susun kentang dipermukaan bekas.
- Curahkan sedikit sos yang telah dimasak tadi di atas kentang yang telah disusun. Ulang langkah ini sehingga penug bekas tersebut.
- Bahagian atas hendak diakhiri dengan sos dan ditabur dengan mozzarella cheese.
- Bakar selam 30 minit sehinnga kentang empuk.
Monday, August 9, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment