NUFFNANG

Saturday, March 5, 2011

GINGER BEEF SZECHUN STLYE



BAHAN – BAHAN :
250 gm beef slice

1 tbsp corn starch

½ noss ginger ( julienne )

½ noss red pepper ( julienne )

½ noss onion ( julienne )

1 tbsp sesame oil

SAUCE :

1 tbsp dark soy sauce

1 tbsp chicken stock

250 ml water

CARA – CARA :

- Perap daging dengan tepung jagung, dan minyak bijan.

- Panaskan minyak, dan masak daging yang telah diperap tadi. Apabila daging masak angkat dan ketepikan.

- Panaskan minyak di dalam pan. Masukkan bawang putih, bawang besar, dan halia masak sehingga layu.

- Masukkan sedikit air, dark soy sauce dan chicken stock.

- Apabila bahan – bahan sebati, masukkan daging yang telah digoreng tadi.

- Perasakan dengan garam dan lada sulah.

- Angkat dan hidangkan.

No comments:

Post a Comment