Saturday, March 5, 2011
GINGER BEEF SZECHUN STLYE
BAHAN – BAHAN :
250 gm beef slice
1 tbsp corn starch
½ noss ginger ( julienne )
½ noss red pepper ( julienne )
½ noss onion ( julienne )
1 tbsp sesame oil
SAUCE :
1 tbsp dark soy sauce
1 tbsp chicken stock
250 ml water
CARA – CARA :
- Perap daging dengan tepung jagung, dan minyak bijan.
- Panaskan minyak, dan masak daging yang telah diperap tadi. Apabila daging masak angkat dan ketepikan.
- Panaskan minyak di dalam pan. Masukkan bawang putih, bawang besar, dan halia masak sehingga layu.
- Masukkan sedikit air, dark soy sauce dan chicken stock.
- Apabila bahan – bahan sebati, masukkan daging yang telah digoreng tadi.
- Perasakan dengan garam dan lada sulah.
- Angkat dan hidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment